• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Boerderij 20 juni 2021

Geschreven door Hannelore De Vidts op vrijdag 10 september 2021.

Oeps, deze foto's zaten diep verborgen op de computer... Wie ze graag nog wil zien, de foto's van vorig schooljaar onthaalklas en 2e kleuterklas naar de boerderij in Bever.

Terug in de turnzaal! 1KKb

Geschreven door Hannelore De Vidts op donderdag 9 september 2021.

Ook de kleuters van juf Katleen kwamen na de vakantie met veel enthousiasme terug naar de turnzaal. Enkele nieuwe vriendjes waren even onwennig bij het binnenkomen, maar ook dit was snel voorbij. Nog even vrij spel nu, zodat iedereen het weer wat gewoon kan worden.

Hoera! We kunnen opnieuw turnen!

Geschreven door Hannelore De Vidts op donderdag 9 september 2021.

De kleuters van juf Jolien (1KKa) kwamen al terug de eerste lesjes turnen. Nog geen geleide oefeningen, maar vooral vrij spel met de verschillende materialen om terug te wennen aan alles. Ook onze nieuwe kapoenen waren snel thuis in de turnzaal...

3de kleuterklas: We zoeken verkoeling in de turnzaal!

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 19 juni 2021.

Wat een warm weer buiten! Gelukkig konden we ons deze week wat verfrissen in de turnzaal. Bekers water op ons hoofd, om dan zo op een bank te stappen, er werd al eens wat gemorst. Ook onze voetjes werden verfrist. Zalig!

1ste kleuterklas: Turnen met water

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 19 juni 2021.

Wat was het warm de afgelopen dagen! We hebben in de turnzaal wat verfrissing gezocht. Bekers op je hoofd houden tijdens een parcours, schieten met waterpistolen naar bekers, ballen overzetten naar een andere bak, wat verkoelend!

3de kleuterklas rolt de turnzaal rond :-)

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 14 juni 2021.

Een turnles rond rollen, leren een koprol maken op verschillende manieren, zijdelings draaien, maar ook evenwicht houden, was de focus van deze les!

1ste kleuterklas komt turnen

Geschreven door Hannelore De Vidts op zondag 13 juni 2021.

De foto's zijn van 2 lesjes in de turnzaal. 1 lesje ging rond gooien, mikken en vangen. Er werd aardig wat in het rond gegooid! ;-) De andere les ging om rollen. Kleuters proberen op verschillende manieren te rollen. Over hun zijde, een koprol, rollen met een pittenzak in je handen, ...

3de kleuterklas in de turnzaal: de was

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

Ook de 3e kleuterklas mocht de was ophangen in de turnzaal. Voor hen was het al iets uitdagender, wat meer hoogtes, maar ze deden het fantastisch. En die wasknijpers werden ook een leuk speelgoedje :-)

1ste kleuterklas hangt de was op in de turnzaal

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

Het was me wat! De hele turnzaal vol wasdraden... We hadden veel werk. Spannend, ergens bovenop staan en omhoog kijken om je wasknijper juist te hangen :-)

Daar kwam de paashaas!

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 29 maart 2021.

Wat hadden we geluk! De paashaas had ook nog naar het nieuws gekeken en gezien dat de scholen dicht moesten. Hij heeft zich enorm moeten haasten, maar was toch nog op tijd in de Bloesem! Plots kwam er na de speeltijd een belletje, en daar was hij dan, de paashaas! Met een karretje vol chocolade! Vrolijk paasfeest!!

 1 2 3 >