• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Lichtjesparcours 3de kleuterklas

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 16 januari 2021.

Pikkedonker, zo donker was het vrijdag in de turnzaal. Ten opzichte van de kleinere kleuters, die wel nog een beetje licht hadden, was er bij ons buiten enkele lichtslingers, helemaal niks! Sommige kleuters hielden hun zaklamp goed vast, andere durfden de zaklamp al eens te laten staan en gingen op het gevoel het parcours rond. Spannend zeg!

Lichtjesparcours 1ste kleuterklas

Geschreven door Hannelore De Vidts op vrijdag 15 januari 2021.

De juf had het helemaal donker gemaakt in onze turnzaal. Echt wel heel donker. Sommige kleuters moesten wel even wennen aan het idee, maar voelden zich met hun lichtje in het hand toch wel veilig... Tot de juf 'spook' ging spelen, dat was wel even schrikken, maar we vonden het vooral heel grappig :-)

Lichtjesparcours onthaalklas

Geschreven door Hannelore De Vidts op vrijdag 15 januari 2021.

De juf had het helemaal donker gemaakt in onze turnzaal. Dat was wel even spannend bij het binnenkomen, maar eens we dat gewoon waren, hebben we goed kunnen turnen. Het was een speciale, maar leuke ervaring! Jullie zullen goed moeten kijken op de foto's, want het was zoals reeds gezegd, héél donker ;-) 

Pietengym! (alle kleuterklassen)

Geschreven door Hannelore De Vidts op zondag 6 december 2020.

Vrijdag 4 december was het Sinterklaasfeest op school. De Sint vertelde in een filmpje dat hij bij de Bloesemkinderen niet kon langs komen, hij is bang van de corona. Maar hij was ons heus niet vergeten. We kregen verschillende opdrachten en een ladder aan onze klasdeur. Telkens we een opdracht goed gedaan hadden, mocht onze ladder een stapje omhoog. En zo probeerden we om als eerste met onze klas boven aan de ladder te zijn. 

1 van deze opdrachten was klimmen en klauteren. We hebben in de turnzaal kunnen bewijzen dat wij allemaal goeie zwarte pieten zouden zijn. En zeker op het einde van de turnles, want dan mochten we de meest gekke bek trekken naar de foto ;-) 

We moesten hoog durven kruipen op de plint, net als op een dak. Springen op de trampoline zodat we goed van het ene dak naar het andere dak kunnen springen. We oefenden ook om ons evenwicht te houden op de bank, zodat we niet van de daken zouden vallen. En zo waren er nog wel wat oefeningen om ervoor te zorgen dat we de allerbeste pieten zouden worden!

Tijdens al dat klimmen, stonden er ook nog wat Sinterklaasliedjes op, want dansen en zingen,dat kan bij een zwarte piet niet ontbreken.

Halloween op school (deel 2)

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 28 november 2020.

Net voor de herfstvakantie begon, mochten alle kleuters zich verkleden voor Halloween. We deden een leuke modeshow in de turnzaal.

Halloween op school

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 28 november 2020.

Net voor de herfstvakantie begon, mochten alle kleuters zich verkleden voor Halloween. We deden een leuke modeshow in de turnzaal. Daar gingen we elk om beurt op de "catwalk" lopen, eens rond draaien, zo konden we elkaar goed bewonderen. Het was een mooie afsluiter voor de vakantie begon :-) 

1ste kleuterklas: Turnen: kruipen en sluipen

Geschreven door Hannelore De Vidts op woensdag 25 november 2020.

Deze week ging het in de turnzaal rond kruipen en sluipen. We hadden verschillende opdrachten: tussen touwen stappen zonder deze aan te raken, over grote springballen kruipen (vele kleuters vonden dit toch wel moeilijk), sluipen onder de dikke valmat, over kleine ballen proberen kruipen, ...

Er zijn ook nog enkele foto's van een vorige turnles, ik heb ze er maar bij geplaatst :-) 

Bezoek aan het park van Edingen met 2e en 3e kleuterklas

Geschreven door Hannelore De Vidts op woensdag 21 oktober 2020. Aangepast op woensdag 21 oktober 2020

Tijdens de week van het bos gingen we met de 2e en 3e kleuterklas een ganse dag naar het bos. Het was een prachtige dag. Het weer was zalig, de herfst op z'n mooist. We hebben genoten van natuur, de vallende blaadjes, samen ravotten op heuvels, met onze laarzen door een grote plas, een dag om te koesteren :-) 

naar het bos

Geschreven door Nancy Van Damme op dinsdag 20 oktober 2020. Aangepast op dinsdag 20 oktober 2020

Hier vinden jullie enkele mooie foto's van onze uitstap naar het bos ! Dank aan alle ouders, grootouders ... die het vervoer heen en terug mogelijk maakten.

In de turnzaal met de 3e kleuterklas

Geschreven door Hannelore De Vidts op donderdag 15 oktober 2020.

We starten onze les altijd met 3 toertjes op de speelplaats te lopen. Daarna gaan we naar de turnzaal, waar we eerst een dansje of een spel spelen om goed op te warmen. Daarna beginnen we aan het echte werk. Een klimparcours, doorschuifsysteem met bewegingspostjes, een estafette, parachutespelen, er komt heel wat aan bod. Het is alleen niet zo gemakkelijk om al die bewegende kleuters op foto te krijgen, vandaar dat niet alle foto's even scherp zijn :-) Groetjes, juf Hannelore

 1 2 >