• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

3de kleuterklas rolt de turnzaal rond :-)

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 14 juni 2021.

Een turnles rond rollen, leren een koprol maken op verschillende manieren, zijdelings draaien, maar ook evenwicht houden, was de focus van deze les!

1ste kleuterklas komt turnen

Geschreven door Hannelore De Vidts op zondag 13 juni 2021.

De foto's zijn van 2 lesjes in de turnzaal. 1 lesje ging rond gooien, mikken en vangen. Er werd aardig wat in het rond gegooid! ;-) De andere les ging om rollen. Kleuters proberen op verschillende manieren te rollen. Over hun zijde, een koprol, rollen met een pittenzak in je handen, ...

3de kleuterklas in de turnzaal: de was

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

Ook de 3e kleuterklas mocht de was ophangen in de turnzaal. Voor hen was het al iets uitdagender, wat meer hoogtes, maar ze deden het fantastisch. En die wasknijpers werden ook een leuk speelgoedje :-)

1ste kleuterklas hangt de was op in de turnzaal

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

Het was me wat! De hele turnzaal vol wasdraden... We hadden veel werk. Spannend, ergens bovenop staan en omhoog kijken om je wasknijper juist te hangen :-)

Daar kwam de paashaas!

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 29 maart 2021.

Wat hadden we geluk! De paashaas had ook nog naar het nieuws gekeken en gezien dat de scholen dicht moesten. Hij heeft zich enorm moeten haasten, maar was toch nog op tijd in de Bloesem! Plots kwam er na de speeltijd een belletje, en daar was hij dan, de paashaas! Met een karretje vol chocolade! Vrolijk paasfeest!!

1ste kleuterklas: Mooi weer = buiten turnen!

Geschreven door Hannelore De Vidts op dinsdag 16 maart 2021.

Het was even mooi weer, en daar hebben we van geprofiteerd! Binnen waren enkele postjes opgesteld, maar ook buiten konden we fietsen, kleuren sorteren met de kruiwagens, voetballen. Zalig om in het zonnetje te turnen!

3KK Turnen: gooien en vangen!

Geschreven door Hannelore De Vidts op dinsdag 16 maart 2021.

In de turnzaal stonden verschillende oefeningen opgesteld, waarbij we het gooien en vangen konden oefenen met ballen. We hadden veel plezier en de ballen vlogen in het rond :-)

3de kleuterklas: Carnaval in de turnzaal!

Geschreven door Hannelore De Vidts op woensdag 24 februari 2021.

Vrijdag voor de krokusvakantie, kwamen onze kleuters in hun mooiste kostuum naar school. Soms was het wel moeilijk om te weten wie er onder het kostuum zat! Ook in de turnzaal was het fijn om te turnen met verkleedkledij

1ste kleuterklas: Carnaval in de turnzaal

Geschreven door Hannelore De Vidts op woensdag 24 februari 2021.

Wat fijn! Vrijdag voor de vakantie kwamen alle kleuters in hun mooiste verkleedkleren naar school. En we zagen ze blinken van ver! Wat een prachtige kostuums! Ook in de turnzaal was het leuk om met kostuum te turnen

3kkB High five parcours in de turnzaal

Geschreven door Hannelore De Vidts op zondag 7 februari 2021.

Het was niet zo gemakkelijk in het begin, springen naar die handjes. Maar eens iemand ze geraakt had, probeerden de andere kleuters ook om het te tikken. En als ze boven in de lucht hingen, nam de juf een foto ;-)

 1 2 3 >