• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Zwerfvuilactie

Geschreven door Liesbeth Denayer op zaterdag 6 april 2019.

Ook wij deden mee aan de zwerfvuilactie.  

Paaskuiken

Geschreven door Liesbeth Denayer op zaterdag 6 april 2019.

We hebben er een paar weken aan gewerkt: ons paaskuiken. Ballon opblazen, helemaal bekleven met papier-maché, beschilderen, stippen op schilderen, ogen/snavel/vleugels/... uitknippen en opkleven, poten maken.... Kortom een hele klus. Maar we zijn fier op het resultaat.  

Bednet + Wereld Downsyndroomdag

Geschreven door Liesbeth Denayer op zaterdag 6 april 2019.

Een dag in pyjama naar school. Het is eens iets anders. Zo denken wij eens aan alle kinderen die niet naar school kunnen wegens langdurige ziekte. #Bednet

Deze ochtend trokken we verschillende sokken aan. Niet omdat we nog niet goed wakker waren, maar omdat het een speciale dag is #Wereld Downsyndroomdag. 

 

Verbluffend, die natuur

Geschreven door Liesbeth Denayer op maandag 18 maart 2019.

Via een groepswerk ontdekken we heel wat over verschillende natuurfenomenen. Er kwamen zowel proefjes aan bod, als opzoekwerk.

Hoe cool zou het zijn om zelf een vulkaan te maken? Heel cool, wij deden het! Met kippengaas en papier-maché kreeg de vulkaan zijn vorm. Nog wat verfwerk, boompjes/auto's/huizen toevoegen en het vulkaanlandschap was klaar.

En dan de kers op de taart: de vulkaan laten uitbarsten... In de krater stak een potje met een zakje bakpoeder. We mengden dan azijn, wasmiddel en grenadine/rode kleurstof in een ander potje. Het wasmiddel zorgt voor het schuimend effect, de grenadine voor de rode kleur. Stilletjes goten we het mengel bij het bakpoeder, lichtjes roeren en...daar komt de lava!!!! 

Spelend leren

Geschreven door Liesbeth Denayer op maandag 18 maart 2019.

Het vierde leerjaar is een eerste kennismaking met kommagetallen. De tienden, honderdsten en duizendsten zijn intussen geen vreemde begrippen meer. Om dit even allemaal in te oefenen, speelden we een vier op een rij. Zo wordt herhalen heel wat leuker.

carnaval - week tegen pesten

Geschreven door Liesbeth Denayer op maandag 18 maart 2019.

De laatste dag voor de krokusvakantie keken we de film 'De Boskampi's'. De sluit aan bij de week tegen pesten.

We vierden ook samen carnaval. 

Thema Ik verzorg mijn lichaam

Geschreven door Liesbeth Denayer op maandag 18 maart 2019.

Het thema 'Ik verzorg mijn lichaam' hebben de leerlingen volledig zelf in de hand genomen. Ze hebben in groepjes een onderzoeksvraag opgesteld. De gekste vragen kwamen naar boven! Waarom hebben we oorsmeer? Waarom moeten we luisteren naar ons lichaam, stress? Waarom hebben we 2 ogen? Waarom hebben we 10 vingers?... 

Aan de hand van allerlei proefjes hebben we meer geleerd over ons eigen lichaam. Is er een verschil als we onze handen in warm water/koud water zetten en nadien in lauw water? Kan ik me bukken tegen een muur? Lukt het om je naam te schrijven op een blad dat tegen je voorhoofd kleeft? ...

Erfgoed, 100jaar...wat een evolutie

Geschreven door Liesbeth Denayer op zaterdag 16 februari 2019. Aangepast op woensdag 20 maart 2019

We zijn het thema gestart met het begrip 'erfgoed'. Wat betekent dit? Vertrekkend vanuit hun eigen erfgoed-voorwerp maakten we kennis met het erfgoed in de gemeente. 

Janne haar overgrootvader was molenaar van de Flietermolen te Tollembeek. Vol trots vertelde zij haar verhaal aan de leerlingen van zowel het 3e en het 4e leerjaar.  

Verhalen verzinnen bij alledaagse en ongekende voorwerpen, zelf een museum bouwen...erfgoed, wij weten wat het is!

 

Het lokaaltje naar de klas werd tijdelijk omgetoverd tot een museum vol spullen van vroeger. Bij het eerste bezoek mocht er niets aangeraakt worden. De juf gaf een rondleiding. Het tweede bezoek werd pas leuk: alles aanraken en gebruiken. Stappen met klompen...toch niet praktisch. Een viewmaster...geweldig. Zelfs de oude gameboy viel nog in de smaak.

Kinderen aan het werk

Geschreven door Liesbeth Denayer op zaterdag 16 februari 2019.

Thor maakte een powerpoint over Fortnite. De juf leerde HEEL WAT bij. Ze kan eindelijk meevolgen met de dagelijkse gesprekken.

Marie, Norah en Hanne leerden ons iets bij over de ijsvogel.

De juf is trots, want de kinderen doen dit uit eigen interesse en op eigen initiatief!!!

 1 2 3 >