• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Opdrachten van de spiekpietjes

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 1 december 2018.

Donderdag 29 november kreeg de 3de kleuterklas een mail van de spiekpietjes met de melding dat ze iedere dag in de klas komen kijken of de kinderen flink zijn.  Elke dag zitten ze op een andere plaats.  Spannend... waar zouden ze zich nu verstopt hebben? Er was ook een opdracht bij om op de dag van het bezoek van de Sint een dansje te doen.  Dit wordt iedere dag geoefend.  De bijkomende opdracht was om speculaas te maken.  Ze waren overheerlijk.  De tweede opdracht was om een stoomboot te maken waarin alle kinderen in konden.  Is het geslaagd of niet?

De jarigen in de maand november

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 1 december 2018. Aangepast op zaterdag 1 december 2018

Ook Thimo en Lias hebben ervan genoten om in de aandacht te staan op hun verjaardag.  De papa van Thimo had het lievelingsboek mee over de boerderij en de mama van Lias zong een lied die ze thuis met Lias steeds zingt.

Herfstboom knutselen met het 1ste leerjaar

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 4 november 2018.

De leerlingen tekenden rond de hand en arm van de kleuters.  Dit stelde de boomstam en takken voor.  Daarna werd er rond 3 schijven getekend van verschillende grootte.  Dit werd op elkaar gekleefd en aan de takken gehangen.  Deze stelden de blaadjes voor.  Kijk maar naar de werkwijze en het resulstaat.

Naar het fruitkraam

Geschreven door Nathalie Delhaye op woensdag 31 oktober 2018.

Om te proeven of het fruit zoet, bitter of zuur smaakte, trokken we naar het fruitkraam.  We maakten onze boodschappenlijst en gingen met de mand naar de markt.  Daar vroegen we onze boodschappen en betaalden we.  In de klas proefden we elke stukje fruit en groente en kleurden de blije smiley groen als we het lekker vonden of de boze smiley als we het slecht vonden.  Wat proefden we veel smaken. 

De jarigen in de maand oktober

Geschreven door Nathalie Delhaye op woensdag 31 oktober 2018.

Vertellen over hun babyperiode, tekening maken, placemat versieren, kroon maken, zingen, kaarsjes uitblazen, bellen kapot prikken, taart eten, ...  Dit mochten de jarigen allemaal doen.  Het waren één voor één mooie momenten.

De hoogste toren

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 7 oktober 2018.

Wie zit daar achter de toren met bekers verstopt?

Samenwerking met het 1ste leerjaar

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 7 oktober 2018.

De eerste activiteit was het voorstellen van zichzelf aan de hand van een ik-kubus.  De kleuters knutselden een kubus waarop ze zichzelf, hun familie, lievelingsspeelgoed, -kleur, hobby, ... tekenden.  Ze gingen per 2 zitten en de kleuter vertelde over zichzelf door de dobbelsteen te gooien.  Dit deed ook de leerling van het 1ste leerjaar.  Het was een leuk kennismakingsspel.

De jarigen in de 3de kleuterklas!

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 30 september 2018. Aangepast op woensdag 31 oktober 2018

Er is niets zo leuk dan jarig zijn.  Op de dag van de tractatie mogen de ouders van de jarige naar de klas komen.  Daar mogen ze foto's van hun kapoen uit hun babytijd tonen, hun lievelingsverhaal vertellen of lievelingsspel spelen.  Daarna kan het feestvarken samen met zijn/haar mama/papa de kroon versieren.  Na het maken van de kroon wordt er gezongen en getracteerd.  Proficiat aan: Jana, Myrthe, Mathis, Timothy en Hugo!

Naar de bib!

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 16 september 2018.

Op woensdag 12 september is de 3de kleuterklas naar de bib geweest.  Vanaf nu gaan we iedere maand.  Daar aangekomen legde de mevrouw van de bibliotheek ons uit waar we een boekje mochten nemen en op welke plaats we het terug moesten leggen.  De kinderen mochten in een boekje kijken en naar de juf komen om te vertellen wat erin stond.  Als het een goed boek was, namen we het mee naar de klas.  De kinderen waren super flink!  Goed gedaan jongens en meisjes!

<<  < 4 5 6