• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

DE GROTE DAG

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 3 maart 2019. Aangepast op zondag 3 maart 2019

Daar aangekomen mochten alle kleuters naar de trouwzaal.  Toen iedereen plaats had genomen, werden het trouwpaar en hun getuigen naar boven begeleid.  Ze namen vooraan plaats bij de burgemeester en de schepen.  Na de trouwbeloften werden de ringen uitgewisseld en handtekening gezet.  Het was een mooi en ontroerend moment.

Valentijn!

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 10 februari 2019.

We hebben in de klas gevraagd of er verliefde kinderen zijn.  Victoria antwoordde onmiddellijk ja ik ben verliefd op Artuur.  De juffen stelden hen voor wat ze er zouden van vinden om te trouwen.  Ze glunderden allebei.  We hebben eerst een mindmap met alle kleuters gemaakt.  Hun gedachten, ideeën, ... die ze aan trouwen associeerden werden op papier gezet.  Nu leven we stap voor stap naar het huwelijk toe.  Eerst werden de uitnodigingen gemaakt (zie foto's).  De rest volgt later...

Naar de tandarts

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 10 februari 2019.

Daar aangekomen werden we in twee groepen verdeeld.  Eén groep ging met de tandarts mee en werden de tanden gecontroleerd.  En één groep werd door de tandartsassistente begeleid.  Zij legde de apparatuur uit.  Hartelijk dank voor deze leerrijke voormiddag.

De jarigen in januari

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 3 februari 2019.

De eersten die 6 jaar werden in de klas.  Kaars 6 op de verjaardagstaart, 6 kronen voor het verjaardagslied, 6 bellen blazen, ...

Proficiat Lore en Rune!  Hieperdepiep hoera!!!

De postbode

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 19 januari 2019.

In de vakantie hebben we veel kerstkaarten gekregen maar hoe komen die tot bij ons?  We gingen een kijkje nemen in het postkantoor.  Daar werden we door een lieve postbode rondgeleid.  De kinderen mochten ook ieder een stempel zetten want dat hoort natuurlijk op een postzegel.  Deze stempels werden in een grote omslag gestoken daarop werd een postzegel gekleefd en het adres van de school opgeschreven.  Dit hebben we dan in de postbus gedeponeerd.  De dag nadien kwam de postbode op school langs met ...  ja inderdaad, onze grote omslag met de stempels erin.

Ook in de klas werd er een postkantoor ingericht waarbij we een tekening voor iemand van de klas konden maken.  Dit werd in een omslag gestoken, postzegel erop, naam van het kind opgeschreven + huisnummer en in de zelfgemaakte postbus gestoken.  's Avonds lichtte de postbode de postbus, zette op elke postzegel een stempel en dit werd dan in het juiste huisnummer gestoken.  Nu kennen we de weg van de brief. 

Juf Lut met pensioen!

Geschreven door Nathalie Delhaye op woensdag 26 december 2018. Aangepast op woensdag 26 december 2018

Na de zingende entree trokken de kleuters naar de klas van juf Lut.  Daar werd ze in stilte opgewacht.  Toen ze binnen kwam, werd ze verrast met een ontbijt in een knusse, gezellige klas.  Met dank aan Danny kon ze genieten van koffiekoeken, fruitsla en pannenkoeken.  Op het einde van de dag werd ze door de ouders overladen met cadeautjes.  Geniet van je pensioen, juf Lut!

Het kerstverhaal

Geschreven door Nathalie Delhaye op woensdag 26 december 2018. Aangepast op woensdag 26 december 2018

Maria is een jonge vrouw ... Zo  begint het kerstverhaal.  De kleuters hebben dit prachtig nagespeeld.  Proficiat! X van een fiere juf!

De jarigen in de maand december

Geschreven door Nathalie Delhaye op woensdag 26 december 2018. Aangepast op woensdag 26 december 2018

Hip, hip, hip hoera!  Proficiat aan de jarigen in december!

kaartjes maken in het rusthuis

Geschreven door Geert Van Damme op dinsdag 18 december 2018.

De kleuters van de klas van juf Lut maakten samen met de bewoners van het rusthuis kerstkaartjes.

Sommige bewoners waren toeschouwers, anderen hielpen met veel plezier mee! Voor de kleuters een moment om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Sinterklaas in de klas

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 16 december 2018. Aangepast op zondag 16 december 2018

In de poppenhoek konden de kinderen zich verkleden in de Sint en Zwarte Piet.  Ook werden er heel wat gezelschapsspelletjes in het thema gespeeld:  wie is het?, sintmemo, een toren van suikerklontjes met een pincet maken.  We hadden ook onze schoen gezet.  De Sint bracht ons letterkoekjes en chocoladeletters.  Als de kleuters hun eerste letter van hun naam vonden mochten ze dit opeten.  Wat jammer dat de Sint terug naar Spanje vertrokken is.

<<  < 3 4 5 6 >