• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

De kleuters die jarig zijn in mei

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 16 juni 2019. Aangepast op zondag 16 juni 2019

Hip, hip, hoera Vic, Hakon, Sayian en Artuur zijn jarig in de maand mei!  Hieperdepiep hoera, jongens!

Technopolis!

Geschreven door Hannelore De Vidts op dinsdag 28 mei 2019.

In de voormiddag bleven we in het kinder-doe-centrum. Er waren veel dingen om te doen: een ambulance, een winkel waar we echt dingen konden scannen en betalen, een pizzeria waar we pizza's konden beleggen, een auto om aan te werken, een bankautomaat, een bouwwerf, ... Te veel om op te noemen! Na ons middageten hebben we een zoektocht gehouden in het kinder-doe-centrum en daarna zijn we in groepjes van 9 kinderen gaan experimenteren. We lagen op een spijkerbed, hebben een waterkolk gemaakt, speelden we met reuzebellen. Het was echt een onvergetelijke dag!

Naar de OKRA

Geschreven door Hannelore De Vidts op dinsdag 28 mei 2019.

We werden gevraagd om langs te gaan op een bijeenkomst van de OKRA. We hebben hiervoor een dansje geleerd, en dit daar ter plaatse gedanst. Na afloop van ons dansje, gingen we een dame/heer uit de zaal kiezen en leerden we hen het dansje, om het dan allemaal samen te kunnen dansen. Dit verliep heel vlot en was ook heel leuk! 

Voor elke mama op de bijeenkomst, hadden we een klein geschenkje gemaakt. 60 cadeautjes! Hard gewerkt hé! Maar de dames waren heel blij en daarom kregen wij een wafel en een chocomelk. Het was een geslaagde namiddag, met veel plezier en lachjes! 

Ridders en kastelen

Geschreven door Hannelore De Vidts op dinsdag 28 mei 2019.

Na een uitgebreide brainstorm rond ridders en kastelen, hadden we veel ideëen om een deel van onze klassen om te toveren tot kasteel. 2 klassen, dus ook 2 verschillende kastelen. MAAR, er was maar 1 schat en daar werd om gestreden! Ridders en prinsessen liepen heen en weer in de klassen om de schat te bewaken of te veroveren. Er werd hard gewerkt, maar het resultaat mag er zijn. Ook het bezoek aan het kasteel van Vollezele was superleuk! We mochten zelfs binnen gaan om een kijkje te nemen hoe een kasteel er echt uit ziet. In de tuin zagen we de prachtige vijver, paardenstallen, ... Nogmaals bedankt, mevrouw De Clercq dat we op bezoek mochten komen!

Naar de boerderij

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 18 mei 2019. Aangepast op dinsdag 28 mei 2019

Toen we aankwamen op de boerderij, gingen we meteen op ontdekking met onze laarzen aan. In de stal zagen we heel veel melkkoeien. We konden zien hoe het melken in zijn werk ging, en waar die melk dan ook naartoe gaat. Het stro waar de koeien op liggen, was een groot succes. We lagen ook graag in het stro! 

We aten onze boterhammen op tussen de koeien, kregen een heerlijke chocomelk, een pudding of rijstpapje, ...

In de namiddag gingen we de geitjes bekijken, de tractor van dichtbij bekijken en konden we wat spelen op het plein met ballen, of ... in het stro natuurlijk!

Het was een heel leerzame dag, bedankt Vic en familie! 

Cijfers en letters

Geschreven door Hannelore De Vidts op vrijdag 17 mei 2019.

De voorbije weken leerden we elke week rond een cijfer. Nu zijn we reeds gestart met de lettertjes. Elke week komt 1 letter in aanmerking. Kleuters brengen een voorwerp mee waarvan de naam begint met die letter, we gaan op stap in de school om zaken te vinden die beginnen met de letter van de week, we vormen de letter met spullen uit de klas, we leren ze herkennen op papier, luisteren naar woorden, ... Het is elke week weer een boeiende dag!

Camille is jarig!

Geschreven door Nathalie Delhaye op maandag 8 april 2019. Aangepast op maandag 8 april 2019

De kinderen mochten leuke paaseiren knutselen door te krassen.  Dit waren hele leuke resultaten en kregen dan ook een plaats in de paasboom.  Er werd ook lekkers gegeten.  Proficiat Camille voor jouw 6 lentes!

Samenwerken

Geschreven door Nathalie Delhaye op maandag 8 april 2019. Aangepast op maandag 8 april 2019

Een ei in de kring laten rondgaan zonder te laten vallen, twee ballonnen een tijd lang in de lucht houden, een paasei boven het hoofd en door de benen doorgeven, met kranten naar de overkant geraken.  Dit alles was een hele klus om tot een goed einde te brengen.  Maar het was toch gelukt want op het einde kregen ze een schat waar lekkers in zat.

Pasen

Geschreven door Nathalie Delhaye op maandag 8 april 2019. Aangepast op maandag 8 april 2019

Eieren met een pincet overbrengen naar een eierkarton zonder te laten vallen is niet zo simpel.  Kippen vouwen en een paaskip maken zodat de kinderen hun paaseieren, die ze van de paaskip krijgen, kunnen inleggen.  Het resultaat mag er zijn.

De jarigen in maart

Geschreven door Nathalie Delhaye op maandag 8 april 2019. Aangepast op maandag 8 april 2019

Ze hadden heel wat lekkers mee.  Hadden ook gezelschapsspelletjes mee en maakten samen met mama en papa hun mooiste kroon.

 < 1 2 3 4 5 >  >>