De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

3KKB in de turnles

Geschreven door Hannelore De Vidts op donderdag 9 maart 2023.

Ook de kleuters van juf Griet zijn echte atleten in de turnzaal, altijd héél enthousiast en actief :-)

3KKA: in de turnles

Geschreven door Hannelore De Vidts op donderdag 9 maart 2023.

Klimmen, springen, klauteren, elkaar helpen, alles komt aan bod in de turnzaal

Platvoetje

Geschreven door Nathalie Delhaye op dinsdag 21 februari 2023.

Platvoetje is een heksje dat steeds de verkeerde toverwoorden uitspreekt.  Telkens ze verkeerd tovert, groeien haar voeten.  Alle heksen lachen haar uit.  Een meisje komt tot de oplossing om haar schoenen te versieren.  Iedereen is er jaloers op en doen het na!  Ook de kleuters moesten het juiste toverwoord kunnen stempelen vooraleer ze in de verkleedhoek konden.  Ze hebben ook schoendozen versierd die ze aan hun voeten konden showen. 

Naar de dokter

Geschreven door Nathalie Delhaye op dinsdag 21 februari 2023.

Bij een bezoek aan de dokter moet je eerst in de wachtzaal wachten totdat de dokter je binnen roept.  Daarna moet je aan de dokter uitleggen waar je pijn hebt.  Na het onderzoeken, schrijft de dokter een voorschrift.  Hiermee moet je naar de apotheek gaan.  Die maakt je medicijnen of siroop klaar.  En hopelijk snel genezen!

Mijn lichaam

Geschreven door Nathalie Delhaye op dinsdag 21 februari 2023.

Eén kleuter tekent rond een vriendje daarna tekent dat vriendje rond het andere kind.  Ze schilderen dit in en proberen zichzelf zo goed mogelijk na te maken.  Bij het thema mochten ze ook blokken rondom een vriendje leggen en dit versieren.  Kindjes met stokjes namaken, woorden stempelen.  Jullie zien heel wat variatie om rond het thema "mijn lichaam" te werken.

Meten

Geschreven door Nathalie Delhaye op dinsdag 21 februari 2023.

De kleuters meten elkaar aan de hand van handen.  Ze werden ook door de juf aan een meetlat gemeten.  Hierbij werd de foto van het kind op de deur gekleefd zo kunnen ze aflezen wie de kleinste, grootste, even groot is, kleiner dan, groter dan ...

De jarigen van januari en februari

Geschreven door Nathalie Delhaye op dinsdag 21 februari 2023. Aangepast op dinsdag 21 februari 2023

De eerste die 6 kaarsjes in de 3de kleuterklas mag uitblazen is Silas.  Hierop volgend Nelle en in februari Margot.  Alvast een dikke proficiat gewenst!  De ouders van de jarigen maakten er voor de kleuters iets heel leuk van.  Van quiz van de jarige tot een verhaal vertellen waarbij ze met de letters een naam konden vormen.  Heel tof!  Bedankt hiervoor.

Verjaardagen

Geschreven door Griet Piret op zondag 12 februari 2023.

Proficiat Louise, Lotte en Felien met jullie 6de verjaardag!

Thema 'Mijn lichaam' en 'De dokter'

Geschreven door Griet Piret op zondag 12 februari 2023.

Tijdens dit thema leerden we hoe we onszelf en voorwerpen in de klas konden meten en wegen. We maakten gebruik van handen om onszelf te meten en konden zo vergelijken met meubels uit de klas. Waren we groter of kleiner dan de kast? De juf mat ons met een lange lintmeter tegen de deur.  Zo konden we zien wie de grootste is in onze klas.

We vergeleken voorwerpen met elkaar op de weegschaal en konden zo zien wat het zwaarste of lichtste was. Ook wij mochten eens op de weegschaal gaan staan.

We tekenden onszelf op een groot papier, speelden spelletjes waar we onze lichaamsdelen moesten benoemen en niet alleen de makkelijke, ook heup, pols, enkel... kwamen aan de beurt.

In onze klas was een echte dokterspraktijk en een apotheek waar de pillen werden gesorteerd en de siroopjes werden klaargemaakt.

 

 

Het kerstverhaal

Geschreven door Nathalie Delhaye op woensdag 25 januari 2023.

Bij toneel spelen komt heel wat kijken: rollen verdelen, tekst instuderen, plaats bepalen, kledij, muziek, decor (dit heeft de 3de kleuterklas van juf Griet verzorgd)...  Na enkele keren repeteren was het eindelijk zover.  De toeschouwers stroomden toe.  De kleuters hebben dan ook hun beste prestatie getoond.  Voor iedereen een welgemeende proficiat!

 < 1 2 3 4 5 >  >>