• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

De jarigen van november

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 30 november 2019. Aangepast op zaterdag 30 november 2019

Hieperdepiep hoera!  Er zijn er drie jarig en dat vieren wij!

Halloween

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 23 november 2019.

In onze klas was het een hele week eng.  We zagen alleen maar vleermuizen, skeletten, vampieren, heksen, ...  De kinderen hebben ook zelfstandig een heks geknutseld, een skelet met wattenstaafjes gemaakt en met de bee bot de weg van de heks afgelegd.  Bewonder dit schouwspel en griezel maar mee ...

Voorbereidend schrijven (Krullenbol)

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 22 oktober 2019.

Deze week tekenden we een egel. 

We begonnen met ons krijtje op de groene stip, tekenden de stekels op de oranje stippen en stopten op de rode, dan een dikke buik, pootjes, ogen, neus en mond en mijn egel die is klaar.

 

Werelddierendag

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 19 oktober 2019.

Elisa nam haar twee cavia's mee. Arthur en Dylan hadden hun snoezig konijn meegebracht. Liam, Georges en Fien hadden hun hond meegebracht en met de hond van Noah hebben we een wandeling gemaakt.  Müge en Romain hadden prachtige vogels mee.  De kinderen waren zeer enthousiast en trots om hun lievelingsdier te mogen tonen.

De jarige in oktober is Romain

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 19 oktober 2019.

Romain had zijn oma meegebracht om foto's te tonen.  Ze maakte samen met hem een kroon.  Er werd ook voor hem gezongen nadat hij de 5 kaarsjes had uitgedeeld.  Daarna werd er overheerlijke cake gegeten op grootmoeders wijze.

Tentoonstelling

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 19 oktober 2019.

De kleuters maakten met afval een kunstwerk.  We vonden dat we die werken zeker mochten tentoonstellen.  We wilden iedereen uitnodigen.  Hoe doen we dat?  Door affiches te maken.  Deze werden dan op de speelplaats en in de gangen van het lager opgehangen.  Er werd positief gereageerd.  Ze kwamen tickets kopen om dan op vrijdag 11 oktober de tentoonstelling te komen bewonderen.  Eerst moesten ze aan de kassa passeren waarbij ze een stempel kregen.  Een paar kinderen van de derde kleuterklas gaven een woordje uitleg over wat ze hadden gemaakt.  Het was een leuke en leerrijke ervaring!

De eerste jarige in de 3de kleuterklas

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 19 oktober 2019. Aangepast op zondag 29 december 2019

De eerste jarige van de derde kleuterklas is Simon.  Zijn mama en papa kwamen in de klas om foto's over zijn geboorte te tonen.  Ze hebben ook met hem een prachtige kroon gemaakt.  Daarna werd er gezongen, gedanst en als kers op de taart lekkere fruitbrochettes gegeten.

Thema "Afval"

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 15 oktober 2019. Aangepast op dinsdag 15 oktober 2019

In deze week leerden we hoe belangrijk het is om afval niet op de grond te gooien, maar in een vuilnisemmer. En heel belangrijk : Sorteren!

Wat gebeurt er met de natuur, de dieren als het afval overal rondslingert?

We bekeken de inhoud van onze schooltas en kwamen tot de conclusie dat heel wat kinderen veel afval meehebben: vb drankkartonnetjes, wegwerpflesjes, papiertjes... We bespraken hoe we dit konden oplossen, door hervulbare flessen, koekjesdoos..

We bouwden met dozen, maakten een tunnel van grote dozen, knutselden met allerlei soorten afval...

Het werd een leerrijke week!

Naar het rusthuis

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 15 oktober 2019.

Op maandag 15 oktober trok de derde kleuterklas van juf Griet naar het rusthuis. Samen met de bewoners kleurden ze appels in alle kleuren van de regenboog. Deze werden samengebracht in een mooi kunstwerk.

We speelden nog een kringspel en een paar kleuters toonden hun coole moves tot groot plezier van de bewoners.

Het werd een leuke namiddag waar zowel groot en klein, jong en oud van genoten hebben.

Naar de bib

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 28 september 2019.

Naar goede gewoonte brengt de derde kleuterklas iedere maand een bezoek aan de bibliotheek. De kinderen leerden waar zij boeken, die voor hun leeftijd bestemd waren, mochten nemen. En om ook die volgens picto terug in de juiste bak te zetten. De kleuters hebben dit voorbeeldig gedaan.

 < 1 2 3 4 5 >  >>