• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Het nieuws

Geschreven door Nathalie Delhaye op dinsdag 18 mei 2021. Aangepast op woensdag 19 mei 2021

Het nieuws van dinsdag 18 mei 2021.

Themaloos werken

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 16 mei 2021.

Deze week was het een heel speciale week. Deze week mochten de kleuters zelfs eens kiezen in welke hoeken ze spelen. Wat was dat leuk ! De kleuters bouwden huizen en garages, kookten voor elkaar, verzorgden elkaar bij ernstige schotwonden van bandieten, gingen op zoek naar vermiste baby’s, bouwden eenhoorns en prinsessen, speelden in het poppenhuis, … en knutselden erop los.

Thema: Moederdag

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 16 mei 2021.

Deze week hebben we hard gewerkt om alle lieve mama’s een mooie verrassing te kunnen bezorgen. We hebben ook veel geleerd en gespeeld over hoe mama’s er uitzien en wat ze allemaal doen. We zijn deze week eens in ‘de schoenen van de mama’s gaan staan’ en dat kan je wel letterlijk nemen ….

Zo hebben we ons verkleed en geschminkt als mama’s, maar ook gesport en verhalen gelezen, omdat vele mama’s van de kleuters in onze klas graag doen.

Ook maakten we kennis met de letter/klank ‘M’ en versierden we de eerste letter van de naam van onze eigen mama.

Thema: De ruimte

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 16 mei 2021.

Elke dag bespreken wij het weer in de klas. Nu het lente is, hopen we natuurlijk dat de zon veel gaat schijnen. Om meer over de zon te weten te komen, probeerden we de zon met onze netjes te vangen… Maar al snel kwamen we erachter dat de zon heel ver weg is van de aarde (waar wij leven). Ook de maan is heel erg ver van ons.

Op dinsdag leerden we een nieuw vriendje kennen, ‘astronautje’. Ze stortte neer met haar raket, ‘toevallig’ op het dak van onze school. Ze vertelde ons dat ze een prachtige reis heeft gemaakt naar de verschillende planeten in ons zonnestelsel. Ook wij leerden de volgende dagen over de planeten.

Op donderdag en vrijdag gingen we zelf op verschillende manieren raketten bouwen, want astronautje wou graag terug naar de ruimte gaan. We maakten ook kennis met de letter/klank ‘R’, van ruimte, raket,… En we leerden ook andere wezens kennen die uit de ruimte komen. Maar wie dat zijn is TOP SECRET! Dat is een geheim tussen de kleuters en mij. ;)

Thema: Dino's

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 16 mei 2021.

Na een lange paasvakantie vonden we op maandagochtend een groot nest in de klas. De kleuters wisten al snel dat het geen gewoon nest was, maar dat het een nest vol met dinosauruseieren was. Maandag onderzochten we de dinosauruseieren zoals echte onderzoekers.

We bedachten samen een plan om de eieren uit te broeden. Tot onze grote verbazing waren de eieren op dinsdag open gebroken. De volgende dagen gingen we de dinosaurussen van dichterbij bekijken. We knutselden, bouwden, … erop los en we maakten kennis met de letter/klank ‘D’.

Maar de kleuters wisten wel beter. Dinosaurussen bestaan niet meer. Ze zijn uitgestorven. We gingen als echte paleontologen op zoek naar fossielen van dino’s. Ook maakten we zelf fossielen.

Tussen al dat onderzoeken door moet je ook wat ontspanning inlassen. In de turnzaal amuseerden de kleuters zich rot met de speelbuizen.

Jarigen in maart

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 11 april 2021.

6 kaarsjes mochten de jarigen uitblazen.  Lang zullen ze leven!

Cijfers

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 30 maart 2021.

De kinderen van de derde kleuterklas werden in groepjes verdeeld en a.d.h. van een doorschuifsysteem deden ze allerlei spelletjes i.v.m. de cijfers. 

Thema: Zeemeerminnen en de onderwaterwereld

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 30 maart 2021. Aangepast op dinsdag 30 maart 2021

Na een brainstorm met alle kinderen van de derde kleuterklas, werd er na een stemming beslist om te werken rond 'Zeemeerminnen'. Om het thema wat aantrekkelijke te maken, werd de ganse onderwaterwereld erbij hehaald.

De 2 klassen werden in 10 groepjes verdeeld en a.d.h. van een doorschuifsysteem werden ze helemaal ondergedompeld in het thema.

We leerden ook haaien tekenen a.d.h. van de schrijfmethode 'Krullenbol'.

Verkleedpartij

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 30 maart 2021.

Joepie, vandaag mochten we ons verkleden!

Thema: Ons lichaam

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 30 maart 2021.

Tijdens deze week hadden we veel werk aan het tekenen en schilderen van onszelf. Het werden prachtige resultaten.

We bouwden onze vriendjes met blokken en maakten leuke stokpopjes.

Er was een echte dokterspraktijk in de klas, waar de dokter een voorschrift invulde met de pilletjes en siroop die we nodig hadden om te genezen. Daarmee gingen we naar de apotheker, waar 2 kleuters de juiste siroop klaarmaakten en het juiste aantal pilletjes in potjes deed.

 < 1 2 3 4 >  >>