De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Grootouders op bezoek

Geschreven door Griet Piret op zondag 27 november 2022.

Het waren 2 leuke weken, met heel veel blije gezichten! Bedankt lieve grootouders om zo talrijk aanwezig te zijn!

Nog een jarige

Geschreven door Griet Piret op zondag 27 november 2022.

Proficiat Vesper, jij bent nu ook 5 jaar!

Een jarige

Geschreven door Griet Piret op zondag 27 november 2022.

Proficiat met je vijfde verjaardag Roel!

Thema 'Kermis'

Geschreven door Griet Piret op zondag 6 november 2022.

Enkele weken geleden was er kemis in Herne. Met z'n allen trokken we naar het marktplein, waar we enkele ritjes mochten maken op de draaimolen. Wat hadden we veel plezier!

In de klas was het ook kermis: we konden blikken gooien, eendjes vissen (met cadeautjes), er was een draaimolen met fietsen en een echte flosj, we konden een botsauto knutselen waarmee we daarna een spel konden spelen. Er was een kassa, waar we onze bonnetjes voor de verschillende atrakties konden kopen. Het was een supperleuke week!

Thema 'Herfst'

Geschreven door Griet Piret op zaterdag 5 november 2022.

In deze week leerden we over noten, kastanjes, eikels,...., over de blaadjes, de bladrand en nog veel meer. In de winkel kochten we kastanjes, eikels en parels. Daarmee maakten we een mooie ketting. We schilderen een mooie herfstboom, boetseerden een egel met scherpe stekels.

Halloween

Geschreven door Griet Piret op zaterdag 5 november 2022. Aangepast op zaterdag 5 november 2022

Hier enkele foto's van het thema Halloween in de klas, het heksenlied dat we gebracht hebben voor alle kleuterklassen en de eerste graad, onze zoektocht in de kelder, ... 

Halloween

Geschreven door Nathalie Delhaye op maandag 31 oktober 2022. Aangepast op maandag 31 oktober 2022

De kleuters leerden een lied over heksen die heksensoep maakten.  Elke keer proefde een heks van de soep en verdween.  Op het einde kwamen alle heksen terug en vielen allemaal in de ketel.  Alle kleuters alsook de eerste graad konden deze voorstelling komen bewonderen.

Er werd ook in de kelder van de school gegriezeld.  Het was pikkendonker.  Met hun zaklamp konden ze op zoek gaan naar een woordkaartje.

 

Carrousel: evenveel

Geschreven door Nathalie Delhaye op maandag 31 oktober 2022.

Met de dobbelsteen gooien en evenveel kastanjes van onder het spinnenweb halen zonder de spin wakker te maken.  Werkblaadjes rond evenveel maken.  Aan het rad draaien en evenveel nagels in de egel kloppen.  Een gezelschapsspel met evenveel appels in de boom hangen.  Een spel met de beebot om evenveel eikels op de eekhoorn te leggen.  Evenveel takjes in de egel van klei steken.  Heksensoep maken met verschillende recepten.  De weegschaal even zwaar maken.

Herfst in de klas

Geschreven door Nathalie Delhaye op maandag 31 oktober 2022.

Ook in de klas was de herfst aanwezig.  Er werd een herfstwinkel ingericht waarin de kleuters eikels, kastanjes en parels konden kopen.  Hiervan konden ze een ketting maken.  Er werd op een blad een wit blad gelegd.  Met wasco werd er over gekleurd waardoor ze de nerven zagen.  Er werd ook rond de bladeren getekend waarbij ze zagen dat er verschillende bladranden waren. Er werd een gezelschapsspel gespeeld met de hoedjes van de eikels.  Ze moesten met een pincet twee hoedjes omdraaien.  Als ze hetzelfde kleur hadden, mochten ze het houden zoniet was het de beurt aan de volgende speler. De stekels van de egel werden getekend.  De kleuters moesten op de speelplaats met de benen open zitten.  1 kleuter tekende tussen de benen om de stekels te tekenen.  Daarna mochten ze de kop, de buik en de poten tekenen.  Er werd ook een egel van klei gemaakt.

Jarigen in oktober en november

Geschreven door Nathalie Delhaye op maandag 31 oktober 2022.

Proficiat aan de jarigen die 5 kaarjses mogen uitblazen!

 < 1 2 3 4 >  >>