• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Beelden uit de derde kleuterklas

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 25 februari 2020.

Enkele sfeerbeelden rond verschillende thema's

Cijfers in de derde kleuterklas

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 25 februari 2020.

6 maandagen op een rij leerden we telkens een nieuw cijfer aan. Elke maandag brachten de kls. een voorwerp mee, waarop het cijfer aanwezig was. We keken er goed naar en stelden alles tentoon op onze kast.

We deden oefeningen, spelletjes, ... rond al deze cijfers!

Verjaardagen in de 3de kleuterklas!

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 25 februari 2020.

Hiep, hiep, hoera!! 

Naar de apotheek

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 8 februari 2020.

Als we ziek zijn gaan we naar de dokter.  De dokter onderzoekt ons maar wat schrijft hij allemaal op en voor wie is dat briefje?  Dit hebben de kleuters van de derde kleuterklas mogen ervaren.  We hebben een doktershoek gemaakt en de poppenhoek omgetoverd tot apotheker. De dokter schrijft na het onderzoek een voorschrift.  Heeft de patiënt een volle, halfvolle of een beetje siroop nodig en hoeveel druppels moeten er in de siroop?  Hoeveel medicijnen moeten er ingenomen worden?  Dit konden de apothekers allemaal van het voorschrift aflezen.  Het was een leerrijke week.

De jarigen van januari

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 8 februari 2020.

Fien is de oudste van onze klas, daarna volgt Tahira en de derde oudste is Elisa.  Proficiat meisjes!

De post

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 18 januari 2020.

In de kerstvakantie hebben heel wat mensen kerstkaarten verstuurd en  gekregen.  Maar hoe komen die nu in onze brievenbus terecht?  Rond deze vraag werd er de afgelopen twee weken rond gewerkt.  We brachten eerst een bezoek aan het postkantoor waar we het sorteergedeelte zagen.  Ieder mocht een stempel op een blad papier zetten.  Dit werd in een grote omslag gestoken en in de postbus gestopt.  De volgende dag kwam de postbode die omslag al brengen.  In de klas werd er ook een postkantoor gemaakt waar ze hun wenskaart, omslag en postzegel konden kopen.  De wenskaart werd versierd, in een omslag gestoken, postzegel opgekleefd en naam en huisnummer opgeschreven en in de postbus gedeponeerd.  's Avonds nam de postbode de brieven eruit en stempelde die af.  Daarna werd het in de juiste brievenbus gestoken.

Drie koningen

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 18 januari 2020.

Ieder kreeg een stuk appel die de kleuters in stukjes moesten snijden.  Dit werd op het bladerdeeg gelegd, dicht gedaan en dan mochten ze er hoekjes afsnijden zodat het op een kroon leek.  15 min laten bakken en laten afkoelen.  Bij het opeten was het heel spannend wie de boon in zijn koek had.  En het was .... ROMAIN!  Hij mocht voor één dag de koning zijn.

Het kerstverhaal

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 18 januari 2020. Aangepast op zaterdag 18 januari 2020

Voordat het kerstfeest kon beginnen hebben de kleuters van de derde kleuterklas een mooie opvoering gegeven over het kerstverhaal.  Proficiat jongens en meisjes jullie schitterden één voor één!

Kerstmis

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 29 december 2019.

De kleuters kregen in hun contractwerk als opdracht "Maak een kerstboom met materiaal dat je in de klas vindt".  De resultaten mogen gezien worden.

De jarigen van december

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 29 december 2019.

Het werd voor de jarigen één voor één een leuke voormiddag met het versieren van de kroon, dansen en de tractatie.  En dit alles in het bijzijn van hun lieve ouders.

 1 2 3 >  >>