• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Sprookje Hansje en Grietje

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 22 maart 2020. Aangepast op zondag 22 maart 2020

Het sprookje werd op verschillende manieren verteld: Klaas Vaak (met zandtekeningen), de juf, op CD.  Na het meermaals te horen, hebben we stokpopjes gemaakt.  Zo konden we het sprookje aan de andere kleuters ook vertellen.  De kleuters waren muisstil toen het verteld werd.

De jarigen van maart

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 22 maart 2020.

Capucine had lekkere slagroomtaart mee om haar verjaardag te vieren!  En Liam toonde hoe schattig hij als baby wel was.  Nogmaals proficiat! 

Kunst in de bib

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 7 maart 2020. Aangepast op zaterdag 7 maart 2020

Toen de klas in twee groepen verdeeld was, mocht een groepje met juf Lut mee en een groepje met Claudia de bibliothecaresse.  Juf Lut vertelde het boek "Prinses Arabella in het musuem".  Dit ging vooral over de schilder Piet Mondriaan.  De kleuters kregen dan ook elk een tekening mee die ze mogen inkleuren volgens de kunst van Mondriaan.  Dit is een opdracht die ze in de klas mogen uitvoeren.  Bij Claudia kregen ze elk een stukje van een schilderij.  Dit stukje moesten ze zoeken, hadden ze het schilderij gevonden mochten ze ermee bij Nelly gaan en kregen een puzzel van dit schilderij.  De kinderen waren één voor één geconcentreerd om de puzzel te maken.  Sommigen waren eerder klaar en hielpen de anderen.  Het was een hele leuke ervaring om kennis te maken met kunst.   Bedankt juf Lut en bibliothecaressen!

Noah is jarig in februari

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 7 maart 2020.

Op vrijdag 21 februari was het niet alleen Carnaval maar ook de verjaardag van Noah.  Het was dubbel feest.  Wat was het een prachtige dag voor Noah!

Beelden uit de derde kleuterklas

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 25 februari 2020.

Enkele sfeerbeelden rond verschillende thema's

Cijfers in de derde kleuterklas

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 25 februari 2020.

6 maandagen op een rij leerden we telkens een nieuw cijfer aan. Elke maandag brachten de kls. een voorwerp mee, waarop het cijfer aanwezig was. We keken er goed naar en stelden alles tentoon op onze kast.

We deden oefeningen, spelletjes, ... rond al deze cijfers!

Verjaardagen in de 3de kleuterklas!

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 25 februari 2020.

Hiep, hiep, hoera!! 

Naar de apotheek

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 8 februari 2020.

Als we ziek zijn gaan we naar de dokter.  De dokter onderzoekt ons maar wat schrijft hij allemaal op en voor wie is dat briefje?  Dit hebben de kleuters van de derde kleuterklas mogen ervaren.  We hebben een doktershoek gemaakt en de poppenhoek omgetoverd tot apotheker. De dokter schrijft na het onderzoek een voorschrift.  Heeft de patiënt een volle, halfvolle of een beetje siroop nodig en hoeveel druppels moeten er in de siroop?  Hoeveel medicijnen moeten er ingenomen worden?  Dit konden de apothekers allemaal van het voorschrift aflezen.  Het was een leerrijke week.

De jarigen van januari

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 8 februari 2020.

Fien is de oudste van onze klas, daarna volgt Tahira en de derde oudste is Elisa.  Proficiat meisjes!

De post

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 18 januari 2020.

In de kerstvakantie hebben heel wat mensen kerstkaarten verstuurd en  gekregen.  Maar hoe komen die nu in onze brievenbus terecht?  Rond deze vraag werd er de afgelopen twee weken rond gewerkt.  We brachten eerst een bezoek aan het postkantoor waar we het sorteergedeelte zagen.  Ieder mocht een stempel op een blad papier zetten.  Dit werd in een grote omslag gestoken en in de postbus gestopt.  De volgende dag kwam de postbode die omslag al brengen.  In de klas werd er ook een postkantoor gemaakt waar ze hun wenskaart, omslag en postzegel konden kopen.  De wenskaart werd versierd, in een omslag gestoken, postzegel opgekleefd en naam en huisnummer opgeschreven en in de postbus gedeponeerd.  's Avonds nam de postbode de brieven eruit en stempelde die af.  Daarna werd het in de juiste brievenbus gestoken.

 1 2 3 >  >>