• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Werelddierendag

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 19 oktober 2019.

Elisa nam haar twee cavia's mee. Arthur en Dylan hadden hun snoezig konijn meegebracht. Liam, Georges en Fien hadden hun hond meegebracht en met de hond van Noah hebben we een wandeling gemaakt.  Müge en Romain hadden prachtige vogels mee.  De kinderen waren zeer enthousiast en trots om hun lievelingsdier te mogen tonen.

De jarige in oktober is Romain

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 19 oktober 2019.

Romain had zijn oma meegebracht om foto's te tonen.  Ze maakte samen met hem een kroon.  Er werd ook voor hem gezongen nadat hij de 5 kaarsjes had uitgedeeld.  Daarna werd er overheerlijke cake gegeten op grootmoeders wijze.

Tentoonstelling

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 19 oktober 2019.

De kleuters maakten met afval een kunstwerk.  We vonden dat we die werken zeker mochten tentoonstellen.  We wilden iedereen uitnodigen.  Hoe doen we dat?  Door affiches te maken.  Deze werden dan op de speelplaats en in de gangen van het lager opgehangen.  Er werd positief gereageerd.  Ze kwamen tickets kopen om dan op vrijdag 11 oktober de tentoonstelling te komen bewonderen.  Eerst moesten ze aan de kassa passeren waarbij ze een stempel kregen.  Een paar kinderen van de derde kleuterklas gaven een woordje uitleg over wat ze hadden gemaakt.  Het was een leuke en leerrijke ervaring!

De eerste jarige in de de kleuterklas

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 19 oktober 2019.

De eerste jarige van de derde kleuterklas is Simon.  Zijn mama en papa kwamen in de klas om foto's over zijn geboorte te tonen.  Ze hebben ook met hem een prachtige kroon gemaakt.  Daarna werd er gezongen, gedanst en als kers op de taart lekkere fruitbrochettes gegeten.

Thema "Afval"

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 15 oktober 2019. Aangepast op dinsdag 15 oktober 2019

In deze week leerden we hoe belangrijk het is om afval niet op de grond te gooien, maar in een vuilnisemmer. En heel belangrijk : Sorteren!

Wat gebeurt er met de natuur, de dieren als het afval overal rondslingert?

We bekeken de inhoud van onze schooltas en kwamen tot de conclusie dat heel wat kinderen veel afval meehebben: vb drankkartonnetjes, wegwerpflesjes, papiertjes... We bespraken hoe we dit konden oplossen, door hervulbare flessen, koekjesdoos..

We bouwden met dozen, maakten een tunnel van grote dozen, knutselden met allerlei soorten afval...

Het werd een leerrijke week!

Naar het rusthuis

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 15 oktober 2019.

Op maandag 15 oktober trok de derde kleuterklas van juf Griet naar het rusthuis. Samen met de bewoners kleurden ze appels in alle kleuren van de regenboog. Deze werden samengebracht in een mooi kunstwerk.

We speelden nog een kringspel en een paar kleuters toonden hun coole moves tot groot plezier van de bewoners.

Het werd een leuke namiddag waar zowel groot en klein, jong en oud van genoten hebben.

Naar de bib

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 28 september 2019.

Naar goede gewoonte brengt de derde kleuterklas iedere maand een bezoek aan de bibliotheek. De kinderen leerden waar zij boeken, die voor hun leeftijd bestemd waren, mochten nemen. En om ook die volgens picto terug in de juiste bak te zetten. De kleuters hebben dit voorbeeldig gedaan.

De kleuters die jarig zijn in mei

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 16 juni 2019. Aangepast op zondag 16 juni 2019

Hip, hip, hoera Vic, Hakon, Sayian en Artuur zijn jarig in de maand mei!  Hieperdepiep hoera, jongens!

Technopolis!

Geschreven door Hannelore De Vidts op dinsdag 28 mei 2019.

In de voormiddag bleven we in het kinder-doe-centrum. Er waren veel dingen om te doen: een ambulance, een winkel waar we echt dingen konden scannen en betalen, een pizzeria waar we pizza's konden beleggen, een auto om aan te werken, een bankautomaat, een bouwwerf, ... Te veel om op te noemen! Na ons middageten hebben we een zoektocht gehouden in het kinder-doe-centrum en daarna zijn we in groepjes van 9 kinderen gaan experimenteren. We lagen op een spijkerbed, hebben een waterkolk gemaakt, speelden we met reuzebellen. Het was echt een onvergetelijke dag!

Naar de OKRA

Geschreven door Hannelore De Vidts op dinsdag 28 mei 2019.

We werden gevraagd om langs te gaan op een bijeenkomst van de OKRA. We hebben hiervoor een dansje geleerd, en dit daar ter plaatse gedanst. Na afloop van ons dansje, gingen we een dame/heer uit de zaal kiezen en leerden we hen het dansje, om het dan allemaal samen te kunnen dansen. Dit verliep heel vlot en was ook heel leuk! 

Voor elke mama op de bijeenkomst, hadden we een klein geschenkje gemaakt. 60 cadeautjes! Hard gewerkt hé! Maar de dames waren heel blij en daarom kregen wij een wafel en een chocomelk. Het was een geslaagde namiddag, met veel plezier en lachjes! 

 1 2 3 >  >>