• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Halloween in de turnzaal

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 13 november 2021.

Al deze griezeltjes mochten kiezen wat ze deden tijdens de turnles, want de laatste les voor de vakantie, krijgen de kleuters verschillende materialen aangeboden, en verder kiezen ze zelf, vrij spel!

Naar de kermis

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 3 oktober 2021.

De foto's spreken boekdelen.  Is zeker voor herhaling vatbaar!

De jarigen in september

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 3 oktober 2021. Aangepast op zondag 3 oktober 2021

De jarige mag vertellen wat ze/hij graag ziet.  De kleuters tekenen dit en een groepje maakt een verjaardagsslinger.  Ondertussen maakt de jarige zijn/haar kroon.  Als de kroon klaar is, wordt het verjaardagslied gezongen.  Hierbij mag de jarige het aantal kronenkaarsen op kinderen hun hoofd zetten.  Als alle kronen rond de jarige staan, wordt er nog gedanst op lang zal ze/hij leven.  Daarna worden de kaarsen van 1 tot 5/6 uitgeblazen.  Als laatste blaast de juf bellen en de jarige prikt evenveel bellen stuk als zijn/haar leeftijd.  De jarige mag ook nog in het boekje kiezen wat ze graag nog zouden doen: een armband met hun naam maken, een gezelschapsspel spelen, met de vlagjes, kroon, taart in de poppenhoek spelen, een spel met de bal, ...  En de kers op de taart is de tractatie ...

Naar het containerpark

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 3 oktober 2021.

Iedere kleuter had een stuk afval van thuis meegebracht.  De bedoeling was om dit in de juiste container te gooien.  Hiervoor werden we geholpen door de vuilnisman die in het containerpark werkt.  Bij elke container werd er een woordje uitleg gegeven over wat ze met het afval doen.  Wist je dat ze van frituurvet cosmetica maken? 

Hartelijk dank om ons te ontvangen.  Het sorteren zal nu toch iets vlotter gebeuren.

  

Naar de bib

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 3 oktober 2021.

Op stap naar de bib met ons fluohesje aan zodat iedereen ons op straat goed kan opmerken.  Daar aangekomen kregen de kleuters een woordje uitleg: waar de prentenboeken staan, het opruimsysteem ...  Eerst in het boek kijken en dan aan de juf komen tonen.  Als het goedgekeurd wordt, gaat het mee naar de klas.  Er was zelfs nog tijd om een boekje voor te lezen.  Daarna mocht ieder zijn boek scannen en in de zak leggen.  Afspreken op welke dag we terug komen en terug naar school.

Thema Dino's

Geschreven door Griet Piret op donderdag 3 juni 2021.

2 weken werkten we rond dit thema, 2 weken vol plezier!

We bouwden dino's na met grote en kleine blokken, maakten letterfossielen en gebruikten ze daarna om woorden mee te maken, bouwden een leefwereld voor de dino's in onze zandbak en in de bouwhoek, maakten dino's met plasticine, leerden over de verschillende soorten dino's en nog zoveel meer....

Speelbuis

Geschreven door Griet Piret op donderdag 3 juni 2021. Aangepast op donderdag 3 juni 2021

Wat kan je van eenvoudig materiaal leuke dingen maken! Wat buizen en ballen, buizen in alle vormen en maten, de kinderen hebben zich geen minuut verveeld!

 

Geschreven door Nathalie Delhaye op donderdag 27 mei 2021. Aangepast op donderdag 27 mei 2021

Vandaag was mijn laatste stagedag in de derde kleuterklas. We gaven elkaar nog een hele dikke knuffel en trokken leuke foto’s als herinnering!

Dankjewel aan alle ouders om zoveel materiaal mee te geven tijdens mijn stage!! J

Ik heb echt van de stage genoten, hopelijk jullie kleuter ook! Veel plezier met je bellenblaas!

Groetjes

Juf Ulrike

Letterkoekjes bakken

Geschreven door Nathalie Delhaye op woensdag 26 mei 2021. Aangepast op woensdag 26 mei 2021

Op vraag van de kleuters post ik hier even het recept van de koekjes. Vele kleuters wouden dit graag thuis ook eens uitproberen. 

Bereid je maar voor op het beste dessert/tussendoortje van de wereld! De kleuters waren net echte bakkers, zo goed dat ze koekjes konden bakken! :) 

(Zandkoekjes: https://www.leukerecepten.nl/recepten/zandkoekjes/?fbclid=IwAR0gqd0tsPUIIx9dHRHig7ZD9k4heWWzgOPq3V3WKSuzF_j1Zd2l0YSwVZE 

Glazuur: https://www.koopmans.com/recept/glazuur-maken/?fbclid=IwAR0SPrpBn6EoKc5xeV77uU1ItiQffmYcQZGzoiW3Xe80OsC3M0BL558HI_g) 

Thema letters

Geschreven door Nathalie Delhaye op woensdag 26 mei 2021. Aangepast op woensdag 26 mei 2021

Het laatste thema van mijn stage gaat over letters. Heel onze klas was veranderd in een letterparadijs. We lazen een boekje over een man (opa Brom) die een letterwinkel heeft. Maar zijn winkel was nu dicht omdat hij op reis was. En wat nu? We besloten om samen letters en woorden te maken voor in die winkel. Wij zijn van plan om zelf de letterwinkel open te houden. Zo kunnen de mensen van die stad nog letters en woorden gaan kopen. We leerden over de klank/letter L.

Op donderdag leerden we een liedje over letters en klanken. Dat was toevallig dezelfde melodie als het geluid van de deurbel van die winkel. In de middag klopte er iemand op onze deur als we dat lied zongen. Die onbekende persoon was verdwenen als ik de deur ging open doen.

Op vrijdag kwamen we te weten dat dit Pim (personage uit het boek) was, maar hij kent de letters nog niet zo goed als ons en durfde niet binnen komen. Pim heeft leren schrijven door opa Brom. Wij besloten brieven (met tekeningen en gestempelde woorden) terug te sturen. We maakten ook prachtige paddenstoelen. We leerden over de klank/letter P.

Natuurlijk kan je letters in onze letterwinkel kopen. Maar op maandag deden we iets heel speciaals …. We maakten onze eigen letterkoekjes. Mmmm, wat waren die lekker zeg!

Woensdagochtend lag er een speciale enveloppe op de mat. In de enveloppe lag een brief van de konigin. Net zoals in het boek vind de koningin de letters zo mooi. Nu hebben we de taak gekregen om wel 100 gouden ‘K’s voor haar te maken, armbanden met koninklijke woorden, en woorden in zand, … voor haar te maken. Op het einde van deze week zullen we ook goed weten hoe de letter/klank K eruit ziet en hoe hij klinkt.

 1 2 3 >  >>