• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

De post

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 18 januari 2020.

In de kerstvakantie hebben heel wat mensen kerstkaarten verstuurd en  gekregen.  Maar hoe komen die nu in onze brievenbus terecht?  Rond deze vraag werd er de afgelopen twee weken rond gewerkt.  We brachten eerst een bezoek aan het postkantoor waar we het sorteergedeelte zagen.  Ieder mocht een stempel op een blad papier zetten.  Dit werd in een grote omslag gestoken en in de postbus gestopt.  De volgende dag kwam de postbode die omslag al brengen.  In de klas werd er ook een postkantoor gemaakt waar ze hun wenskaart, omslag en postzegel konden kopen.  De wenskaart werd versierd, in een omslag gestoken, postzegel opgekleefd en naam en huisnummer opgeschreven en in de postbus gedeponeerd.  's Avonds nam de postbode de brieven eruit en stempelde die af.  Daarna werd het in de juiste brievenbus gestoken.

Drie koningen

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 18 januari 2020.

Ieder kreeg een stuk appel die de kleuters in stukjes moesten snijden.  Dit werd op het bladerdeeg gelegd, dicht gedaan en dan mochten ze er hoekjes afsnijden zodat het op een kroon leek.  15 min laten bakken en laten afkoelen.  Bij het opeten was het heel spannend wie de boon in zijn koek had.  En het was .... ROMAIN!  Hij mocht voor één dag de koning zijn.

Het kerstverhaal

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 18 januari 2020. Aangepast op zaterdag 18 januari 2020

Voordat het kerstfeest kon beginnen hebben de kleuters van de derde kleuterklas een mooie opvoering gegeven over het kerstverhaal.  Proficiat jongens en meisjes jullie schitterden één voor één!

Kerstmis

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 29 december 2019.

De kleuters kregen in hun contractwerk als opdracht "Maak een kerstboom met materiaal dat je in de klas vindt".  De resultaten mogen gezien worden.

De jarigen van december

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 29 december 2019.

Het werd voor de jarigen één voor één een leuke voormiddag met het versieren van de kroon, dansen en de tractatie.  En dit alles in het bijzijn van hun lieve ouders.

Naar het rusthuis

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 29 december 2019.

We trokken naar het rusthuis om met de inwoners allerlei spelletjes te spelen.  Er werd een pak op muziek doorgegeven.  Toen de muziek stopte mocht de doos geopend worden.  Daarin zat telkens een opdracht van een Sinterklaaslied zingen tot de stoelendans.  Het was een leuke en aangename namiddag.

Sinterklaas

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 29 december 2019. Aangepast op zondag 29 december 2019

De kleuters waren dit jaar heel braaf geweest en kregen dan ook wat lekkers in de schoen.  Omdat onze automat aan vervanging toe was, heeft hij een nieuwe mat gebracht, een tekendoos en kussens om de boekenhoek gezellig te maken.  Dank u wel Sint en Piet.

In de klas waren de kleuters heel intens bezig met het inpakken van speelgoed.  Eerst maakten ze iets met clicks en zochten de juiste doos, niet te groot, niet te klein. Daarna pakten ze het in.  In de winkel werd er beoordeld hoeveel het koste door het pak te passen.  Is het 1, 2 of 3 euro waard?  Daarna kochten de kinderen die in de poppenhoek speelden het speelgoed in de speelgoedwinkel.  Wat een bedrijvenheid waar de kinderen heel veel uit geleerd hebben.

Verjaardagen in de 3de kleuterklas!

Geschreven door Griet Piret op dinsdag 24 december 2019.

Een gelukkige verjaardag aan Sander, Jasmijn, Joyce, Léa, Trixie en Jade! 

"Halloween "

Geschreven door Griet Piret op maandag 23 december 2019.

Dat was griezelen!!

Rodeneuzendag

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 30 november 2019. Aangepast op zaterdag 30 november 2019

Wij rodeneuzen met iedereen mee!

 1 2 3 >  >>