• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

voorbije schooljaar: Pasen

Geschreven door Lydia Dom op maandag 5 augustus 2019. Aangepast op maandag 5 augustus 2019

Tijdens dit thema maakten we wat lekkers klaar, puzzelden we nieuwe puzzels in elkaar en zaaiden we in onze schooltuin, maar de klap op de vuurpijl was de zoektocht naar de paaskip met haar eitjes in de tuin van het woon-zorg-centrum.

voorbije schooljaar: kerkbezoek

Geschreven door Lydia Dom op maandag 5 augustus 2019.

De kleuters kregen een fijn begeleid bezoek aan de kerk dankzij onze oud-collega meester Hugo.

't was top in Technopolis!

Geschreven door Lydia Dom op dinsdag 21 mei 2019.

Vandaag gingen de kleuters van de 2e en derde kleuterklas op schoolreis naar Technopolis. Bij aankomst kregen we eerst in de filmzaal een kort filmpje te zien waarin afspraken werden gemaakt voor een vlot verloop van de dag. Nadien kon de pret niet op; de foto's spreken voor zich!!!

bezoek aan de boerderij

Geschreven door Lydia Dom op donderdag 21 maart 2019. Aangepast op donderdag 21 maart 2019

Dankzij heel wat vrijwillige chauffeurs raakte iedereen ter plaatse. Daar startten we de rondleiding in twee groepen. Onze 2e kleuterklas kreeg het gezelschap van boer Eddy. Hij vertelde ons heel wat over de koeien en kalfjes in de stallen. Ook het beklimmen van de traktor werd een belevenis. Nadien werd er naar hartelust gespeeld in het stro. Als kers op de taart kregen de kleuters nog cake en chocomelk aangeboden. Een groot applaus was hier zeker op zijn plaats voor de fijne ontvangst (zoals gewoonlijk) en de kindvriendelijke uitleg. Dank je wel, familie Van Peteghem!!!!

Bezoek aan het tuincentrum

Geschreven door Lydia Dom op dinsdag 12 maart 2019.

Als alle kleuters ter plaatse waren werden er afspraken gemaakt waaraan ze zich tijdens hun bezoek moesten houden. Juf Yasmine deelde ook een 'boodschappenlijstje' uit met attributen die in de winkel gezocht en dus ook aangekocht moesten worden. Tijdens de rondleiding werd er uitbundig verteld over de diertjes die de kleuters thuis hadden, wie er al eens mee in de tuin mocht werken, of welke  groentjes gekend en al of niet graag gegeten werden. De kleuters die de gevraagde attributen in de winkel gevonden hadden, mochten zich naar de kassa begeven. Maar wie ging alles betalen? De winkeluitbaatster was zo lief om ons de 3 attribten gratis mee te geven voor gebruik in de klas en ze  gaf ook nog voor elke kleuter een grote doos mee, waarmee ze net vòòr het paasfeest een gratis kuikentje mogen gaan afhalen in het tuincentrum.

Aan de uitgang werden de fluohesjes aangetrokken, waarna we onze voettocht naar school hebben aangevat. Het was een leerrijke uitstap!

lichtmis

Geschreven door Lydia Dom op vrijdag 15 februari 2019.

De pannenkoekentraditie van Maria Lichtmis

Een oude spreuk zegt: “Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt haar pannetje warm.”

Deze spreuk verwijst naar de traditie om op Maria Lichtmis pannenkoeken te eten, een traditie die je op vele plaatsen in Europa terugvindt. De ronde vorm van de pannenkoeken zou verband houden met de ronde vorm van de zon, die vanaf nu duidelijk krachtiger wordt. De traditie zegt dat wie pannenkoeken met Lichtmis eet, een voorspoedig jaar zal hebben

 

 

 

 

 

 

 

mijn lichaam

Geschreven door Lydia Dom op vrijdag 15 februari 2019.

Zo legden ze de omtrek van hun vriendje met blokjes om en mochten ze ook hun grootte meten met de blokken.

viesvuilland

Geschreven door Lydia Dom op vrijdag 15 februari 2019. Aangepast op vrijdag 15 februari 2019

De bewoners van Viesvuilland hadden een probleem: hun land was vuil doordat er niet gesorteerd werd. De prinses kwam onder impuls van haar vader, de koning, de hulp van de kleuters vragen om het huisvuil te sorteren zodat het weer een schoon land zou worden. 

Bezoek aan het containerpark

Geschreven door Lydia Dom op maandag 8 oktober 2018.

Het was even stappen, maar we zijn er geraakt! De parkwachter stond ons al op te wachten. Hij wandelde met ons van de ene container naar de andere om te vertellen hoe we juist kunnen sorteren. Dat deden de kleuters dan ook prima met het afval dat ze van thuis hadden meegebracht. Het werd een leerrijke uitstap!

jarige klaspoppen

Geschreven door Lydia Dom op maandag 8 oktober 2018.

De juffen zorgen voor een mooie kroon, de kleuters maken kennis met het verjaardagslied en de inhoud van de verjaardagstas. Nadien hebben de kleuters de keuze uit verschillende mogelijkheden om een kleine attentie te maken. Deze worden in de verjaardagsdoos gestopt als geschenkje voor de jarigen.

 < 1 2