De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

2KKb: we leren de verteltassen kennen

Geschreven door Hannelore De Vidts op donderdag 13 oktober 2022.

We hebben onze 3 verteltassen leren kennen door het verhaal te beluisteren, de spelletjes te spelen en er rond te werken tijdens de afgelopen week. Binnenkort komen ze mee naar huis en kunnen ze dit thuis herbeleven!

2KKa: in de klas en naar de kermis!

Geschreven door Hannelore De Vidts op donderdag 29 september 2022.

Enkele sfeerbeelden uit de klas, maar vooral de leuke beelden van op de kermis. De stralende gezichtjes hebben geen verdere uitleg nodig...

2KKB: thema afval

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 24 september 2022.

Sorteren moet je leren! Bewust omgaan met afval, leren in welke vuilbak het hoort, vuilniskar knutselen, ... kijk maar mee!

2KKA: Op stap met knijper en vuilzak

Geschreven door Hannelore De Vidts op dinsdag 20 september 2022.

We gingen tijdens het thema afval op stap met onze knijpers en afvalzak. Eens kijken of er rond onze school afval ligt langs de kant van de weg. En ja hoor, jammer genoeg hadden we al snel een dikke vuilzak :-( Gelukkig hebben onze kleuters alles weer netjes gemaakt en hopen we dat dit zo zal blijven!

Welkom in 2KKB!

Geschreven door Hannelore De Vidts op dinsdag 13 september 2022.

We gingen op verkenning in de klas, versierden onze wortels voor onze verjaardagskroon, deden yoga met juf Brenda en om het feest voor Rikki zijn verjaardag compleet te maken, hebben we samen wortelpannenkoeken gebakken en opgegeten!! Superlekker!!

Samen ontbijten op de laatste schooldag

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 2 juli 2022.

Allemaal samen gezellig ontbijten, wat heeft dat gesmaakt! Er werd gelachen, véél gegeten, gebabbeld en ook wat gemorst :-D

2KKB: Kampioenen van de wisselbeker!

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 2 juli 2022.

Een heel jaar lang hielden we bij wie de wisselbeker mee kreeg naar huis, hoeveel keer hij al was meegegaan. Op de laatste dag hebben we gekeken en hadden we 3 winnaars die alledrie de beker evenveel mee gekregen hadden! Proficiat Lotte, Louise en Feline!!

De Bloesem - Herne

2KB: jarigen juni, juli en augustus

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 2 juli 2022.

In juni waren Mil en Ella jarig, in de vakantie is het nog de beurt aan Feline en Arthur, maar we hebben hen natuurlijk al in ons klasje gevierd. Lang leve deze 4 jarigen! Hipperdepip hoera!!

2KKB: schoolreis 'De Gavers'

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 27 juni 2022.

Wat een geweldige dag! De dag was zo leuk dat hij voorbij gevlogen is... Iedereen was teleurgesteld toen het tijd was om naar huis te gaan. Zwemmen, fietsen, strand, frietjes, ... Voor herhaling vatbaar!

Samenwerking met de 2 klassen

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 27 juni 2022.

Om elkaar wat beter te leren kennen, werden de groepen al een aantal keer gemixt. Leuk om te zien hoe de kleuters direct elkaar gevonden hadden en samen aan de slag gingen.

 < 1 2 3 4 >  >>