• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Lichtjesparcours in de turnzaal

Geschreven door Hannelore De Vidts op vrijdag 15 januari 2021.

Op donderdag stond onze turnles ook in teken van licht en donker. Er was een parcours uitgezet, dat we moesten volgen, maar het was zo donker in de zaal, gelukkig hadden we onze zaklampen! Het was een speciale, maar heel leuke ervaring!

Thema licht & donker

Geschreven door Hannelore De Vidts op vrijdag 15 januari 2021.

Het was een leuke week, we knutselden een zon, een sterretje van klei, voor het eerst een contractwerkje. Maar er stonden in onze klas ook 2 heel grote dozen, waar we met onze zaklampen in gingen zitten, het leek wel een knus huisje. 

Thema kerstmis

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 9 januari 2021.

Dit jaar hebben we de nieuwjaarsbrieven voor mama en papa gemaakt met sparrentakken en groene verf. Een speciale ervaring!

Thema schoenen/Sinterklaas

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 9 januari 2021.

Wat waren we ongeduldig... Wanneer kwam hij toch?? Die goede oude man, het duurt toch zo lang voor hij komt. Maar om het wachten wat te verzachten, gingen we in de klas al volop aan de slag rond schoenen (schoentje zetten) en Sinterklaas. Het werden drukke, maar leuke weken. We konden ons verkleden in de klas als Sinterklaas of zwarte piet, we hebben een staf gemaakt, we schilderden een schoen met behulp van de lichtborden in de klas. We hebben torens en straten gebouwd met schoendozen. 

Tot de dag dat Sinterklaas kwam... Niet echt naar onze school, maar hij had een filmpje gemaakt. We moesten heel wat opdrachten doen, zodat we op het einde van de dag allemaal een leuke verrassing zouden krijgen. En die hebben we gekregen! 3 leuke tollen voor op de speelplaats en heel wat lekkers! Fantastisch!

Er zijn ook enkele foto's van thema herfst in dit album geglipt :-) 

Onder onze paraplu

Geschreven door Hannelore De Vidts op zaterdag 24 oktober 2020.

Parapluutje, parasolletje, 1tje voor de regen en 1tje voor zon, pardon! We hadden foto's nodig voor op een werkje, maar we delen deze ook graag met jullie...

Thema verkeer

Geschreven door Hannelore De Vidts op woensdag 21 oktober 2020.

Het was een leuke en leerrijke week. We gingen op stap om de verschillende verkeersborden te bekijken, we leerden oversteken op het zebrapad. We staken onze duim op als er een auto stopte voor ons :-) 

We speelden in de klas met de treinen, de auto's. We tekenden een file volgens patroon, maakten een verkeerslicht, ...

Appelflappen

Geschreven door Hannelore De Vidts op woensdag 21 oktober 2020.

Ja hoor, wij zijn echte chef-koks! Dit keer hebben we heerlijke appelflappen gemaakt. Samen appels in kleine stukjes snijden, in het deeg leggen, wat suiker er bij, en een eitje het deeg goed dicht te plakken. Het heeft gesmaakt!

regenwandeling

Geschreven door Lydia Dom op dinsdag 13 oktober 2020.

Op de speelplaats probeerden we allerlei kunstjes met onze paraplu uit. 

Het was net alsof de wolken met ons mee wilden spelen, want we waren nog maar net buiten en er vielen kleine druppels uit de lucht.

We vertrokken dan langs het wegje achter de school op regenwandeling. Aan het eind van de weg vonden we nog 4 plassen waar we met

onze regenlaarsjes nu wel voorzichtig doorheen mochten stappen. 

Met enige tegenzin wandelden we terug naar de school want het was alweer tijd voor ons fruitje op te eten.

Regen kan toch ook best leuk zijn!

In de klas en de turnzaal

Geschreven door Hannelore De Vidts op dinsdag 29 september 2020.

Wat doen we de hele dag in de klas? Waarmee zijn we bezig? Hier enkele foto's om eens binnen te gluren in onze klasjes en in de turnzaal

wentelteefjes

Geschreven door Lydia Dom op zaterdag 26 september 2020.

De kleuters gingen aan de slag met het stappenplan. Zo werd stap voor stap het recept uitgevoerd: eieren en melk mengen, brood soppen, brood bakken in de pan, brood opeten met wat suiker.

MMMMM, het smaakte lekker!

 1 2 >