• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Thema ridders en jonkvrouwen

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 14 juni 2021.

Onze kleuters hadden dit thema zelf gekozen tijdens een klasgesprek, en het was er aan te zien. Wat waren ze enthousiast om hun ridderhelm of jonkvrouwhoed klaar te hebben. Het grote kasteelfeest was de kers op de taart natuurlijk!

De speelbuis kwam op bezoek!

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

Na de vakantie kwam de speelbuis op bezoek. Allerlei soorten buizen met gaten, waar we ons volop konden uitleven. De foto's spreken voor zich, het was plezant!

De Bloesem - Herne

De speelbuis kwam op bezoek!

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

Na de vakantie kwam de speelbuis op bezoek. Allerlei soorten buizen met gaten, waar we ons volop konden uitleven. De foto's spreken voor zich, het was plezant!

Thema: De pracht van de lente!

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 29 maart 2021.

We gingen aan de slag in de klas met potgrond, zaadjes, bloembollen, ...
Een egeltje van gras, pompoenpitten planten, bloembollen vergelijken, bloemen zien open komen en meten met blokken.

Thema dino's en vulkanen

Geschreven door Hannelore De Vidts op dinsdag 16 maart 2021.

Wow, dit thema had succes! De kleuters hun interesse in de dino's is enorm... We hebben zelf 2 vulkanen gemaakt, dino koekjes gebakken, een sporenzoektocht gedaan en vooral veel gespeeld met de dino's :-)

popcorn

Geschreven door Lydia Dom op maandag 8 februari 2021.

Als afsluiter van het thema Pinokkio namen we een kijkje in de kookpan met poffende maïs. Mmmmmmm!

Beebot

Geschreven door Lydia Dom op maandag 8 februari 2021.

Met een geleerd woord leren we met het gebruik van de beebot onze kleuters 'computationeel denken'. Hierbij bevorderen we het logisch denken, acties uitdenken en leren plannen, probleemoplossend denken. Eigenlijk een voorbeeld van programmeren: we bedenken eerst visueel welke stappen de beebot moet ondernemen om een doel (= prent op de beebotmat) te bereiken. Nadien 'programmeren' we de beebot met de knopjes (= pijltjes) en bekijken we ook of onze programmatie klopt door de beebot effectief te laten rijden. Onze beebot reed in dit thema naar de verschillende foguren uit het sprookje.

In de turnles + lichtmis

Geschreven door Hannelore De Vidts op zondag 7 februari 2021.

Op lichtmis gaat de traditie: er is geen vrouwke zo arm, of ze maakt op Lichtmis haar panneke warm. En wij deden dat ook in onze klas. Wat hebben we heerlijk kunnen smullen. In de turnles beleefden we dolle pret met de parachute!

Thema Pinokkio

Geschreven door Hannelore De Vidts op donderdag 4 februari 2021.

We startten de dag telkens met een stukje van de film Pinokkio. We gingen aan de slag in de klas met hamers en zaagjes, zoals Gepetto. We maakten lekkere Pinokkio koekjes, we hebben een theater gemaakt (hopelijk hebben de kleuters thuis al veel gespeeld met het theater en kennen jullie het verhaaltje van Pinokkio nu ook terug ;-) )
De dozen voor theaters hebben we geschilderd op een wel heel speciale, maar leuke manier! We mochten net als Pinokkio aan touwtjes hangt, schilderen met een penseel aan touwen. Dat vroeg wel heel wat coordinatie om dit met 2 te doen...

Lichtjesparcours in de turnzaal

Geschreven door Hannelore De Vidts op vrijdag 15 januari 2021.

Op donderdag stond onze turnles ook in teken van licht en donker. Er was een parcours uitgezet, dat we moesten volgen, maar het was zo donker in de zaal, gelukkig hadden we onze zaklampen! Het was een speciale, maar heel leuke ervaring!

 1 2 3 >