• De Bloesem Herne

Klassen

Elke klas toont je graag een inkijk op haar klaswerking. Er zijn ook activiteiten die per graad worden georganiseerd.
Schoolse activiteiten vind je onder alle klassen.

Tip: ga even met je muis over de foto's, misschien zit er wel een heus fotoalbum achter!

Thema ridders en jonkvrouwen

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 14 juni 2021.

Onze kleuters hadden dit thema zelf gekozen tijdens een klasgesprek, en het was er aan te zien. Wat waren ze enthousiast om hun ridderhelm of jonkvrouwhoed klaar te hebben. Het grote kasteelfeest was de kers op de taart natuurlijk!

3de kleuterklas rolt de turnzaal rond :-)

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 14 juni 2021.

Een turnles rond rollen, leren een koprol maken op verschillende manieren, zijdelings draaien, maar ook evenwicht houden, was de focus van deze les!

De berg die eigenlijk geen berg is.

Geschreven door Joke D'Hoekers op zondag 13 juni 2021.

Omwille van corona konden we niet naar 't Vondel maar wij brachten 't Vondel naar onze klas. Wij keken enthousiast naar "De berg die eigenlijk geen berg is." Nadien eindigden we met een muzisch en leuk bewegingsmoment. 

Hoekenwerk op vrijdag

Geschreven door Joke D'Hoekers op zondag 13 juni 2021.

In hoekenwerk oefenen we elke vrijdag onze spellingsregels verder in. 

1ste kleuterklas komt turnen

Geschreven door Hannelore De Vidts op zondag 13 juni 2021.

De foto's zijn van 2 lesjes in de turnzaal. 1 lesje ging rond gooien, mikken en vangen. Er werd aardig wat in het rond gegooid! ;-) De andere les ging om rollen. Kleuters proberen op verschillende manieren te rollen. Over hun zijde, een koprol, rollen met een pittenzak in je handen, ...

Blokkenbouwsels

Geschreven door Joke D'Hoekers op zondag 13 juni 2021.

Hoeveel blokjes? Hoe maken we een grondplan? Het was een toffe bouwles. 

Thema Dino's

Geschreven door Griet Piret op donderdag 3 juni 2021.

2 weken werkten we rond dit thema, 2 weken vol plezier!

We bouwden dino's na met grote en kleine blokken, maakten letterfossielen en gebruikten ze daarna om woorden mee te maken, bouwden een leefwereld voor de dino's in onze zandbak en in de bouwhoek, maakten dino's met plasticine, leerden over de verschillende soorten dino's en nog zoveel meer....

Speelbuis

Geschreven door Griet Piret op donderdag 3 juni 2021. Aangepast op donderdag 3 juni 2021

Wat kan je van eenvoudig materiaal leuke dingen maken! Wat buizen en ballen, buizen in alle vormen en maten, de kinderen hebben zich geen minuut verveeld!

 

Geschreven door Nathalie Delhaye op donderdag 27 mei 2021. Aangepast op donderdag 27 mei 2021

Vandaag was mijn laatste stagedag in de derde kleuterklas. We gaven elkaar nog een hele dikke knuffel en trokken leuke foto’s als herinnering!

Dankjewel aan alle ouders om zoveel materiaal mee te geven tijdens mijn stage!! J

Ik heb echt van de stage genoten, hopelijk jullie kleuter ook! Veel plezier met je bellenblaas!

Groetjes

Juf Ulrike

Letterkoekjes bakken

Geschreven door Nathalie Delhaye op woensdag 26 mei 2021. Aangepast op woensdag 26 mei 2021

Op vraag van de kleuters post ik hier even het recept van de koekjes. Vele kleuters wouden dit graag thuis ook eens uitproberen. 

Bereid je maar voor op het beste dessert/tussendoortje van de wereld! De kleuters waren net echte bakkers, zo goed dat ze koekjes konden bakken! :) 

(Zandkoekjes: https://www.leukerecepten.nl/recepten/zandkoekjes/?fbclid=IwAR0gqd0tsPUIIx9dHRHig7ZD9k4heWWzgOPq3V3WKSuzF_j1Zd2l0YSwVZE 

Glazuur: https://www.koopmans.com/recept/glazuur-maken/?fbclid=IwAR0SPrpBn6EoKc5xeV77uU1ItiQffmYcQZGzoiW3Xe80OsC3M0BL558HI_g) 

Thema letters

Geschreven door Nathalie Delhaye op woensdag 26 mei 2021. Aangepast op woensdag 26 mei 2021

Het laatste thema van mijn stage gaat over letters. Heel onze klas was veranderd in een letterparadijs. We lazen een boekje over een man (opa Brom) die een letterwinkel heeft. Maar zijn winkel was nu dicht omdat hij op reis was. En wat nu? We besloten om samen letters en woorden te maken voor in die winkel. Wij zijn van plan om zelf de letterwinkel open te houden. Zo kunnen de mensen van die stad nog letters en woorden gaan kopen. We leerden over de klank/letter L.

Op donderdag leerden we een liedje over letters en klanken. Dat was toevallig dezelfde melodie als het geluid van de deurbel van die winkel. In de middag klopte er iemand op onze deur als we dat lied zongen. Die onbekende persoon was verdwenen als ik de deur ging open doen.

Op vrijdag kwamen we te weten dat dit Pim (personage uit het boek) was, maar hij kent de letters nog niet zo goed als ons en durfde niet binnen komen. Pim heeft leren schrijven door opa Brom. Wij besloten brieven (met tekeningen en gestempelde woorden) terug te sturen. We maakten ook prachtige paddenstoelen. We leerden over de klank/letter P.

Natuurlijk kan je letters in onze letterwinkel kopen. Maar op maandag deden we iets heel speciaals …. We maakten onze eigen letterkoekjes. Mmmm, wat waren die lekker zeg!

Woensdagochtend lag er een speciale enveloppe op de mat. In de enveloppe lag een brief van de konigin. Net zoals in het boek vind de koningin de letters zo mooi. Nu hebben we de taak gekregen om wel 100 gouden ‘K’s voor haar te maken, armbanden met koninklijke woorden, en woorden in zand, … voor haar te maken. Op het einde van deze week zullen we ook goed weten hoe de letter/klank K eruit ziet en hoe hij klinkt.

Wiskunde in het zesde

Geschreven door Nathalie Menschaert op woensdag 26 mei 2021.

Via doe-opdrachten kwamen we samen tot de formule voor de oppervlakte van een cirkel.

Spelletjes tijdens les Nederlands en wiskunde

Geschreven door Nathalie Menschaert op woensdag 26 mei 2021. Aangepast op woensdag 26 mei 2021

Op het einde van de les 'logisch en probleemoplossend denken' kropen we in de huid van een computer en probeerden we in groep tot een oplossing te komen. Het was belangrijk dat we steeds de geprogrammeerde regel volgden.

Tijdens de les Nederlands mochten we in groepjes werken. Het was een thema vol raadsels en codes. We moesten informatie voorlezen zodat anderen hun schema correct konden aanvullen. Als we op bepaalde vakjes kwamen moesten we geheimschrift ontcijferen. Wat een fijn leermoment!

Hoera! Nieuwe vriendjes in onze turnzaal!

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

Wat fijn, nieuwe vriendjes in de turnzaal! De andere peuters gaven het voorbeeld, en als snel was iedereen in volle actie. De turnzaal is al geen onbekend terrein meer voor onze rakkers!

De speelbuis kwam op bezoek!

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

Na de vakantie kwam de speelbuis op bezoek. Allerlei soorten buizen met gaten, waar we ons volop konden uitleven. De foto's spreken voor zich, het was plezant!

De Bloesem - Herne

De speelbuis kwam op bezoek!

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

Na de vakantie kwam de speelbuis op bezoek. Allerlei soorten buizen met gaten, waar we ons volop konden uitleven. De foto's spreken voor zich, het was plezant!

3de kleuterklas in de turnzaal: de was

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

Ook de 3e kleuterklas mocht de was ophangen in de turnzaal. Voor hen was het al iets uitdagender, wat meer hoogtes, maar ze deden het fantastisch. En die wasknijpers werden ook een leuk speelgoedje :-)

1ste kleuterklas hangt de was op in de turnzaal

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

Het was me wat! De hele turnzaal vol wasdraden... We hadden veel werk. Spannend, ergens bovenop staan en omhoog kijken om je wasknijper juist te hangen :-)

In de tunrzaal: we hangen de was op!

Geschreven door Hannelore De Vidts op maandag 24 mei 2021.

In de turnzaal hingen overal draden, de wasdraden. Hier gingen de kleuters aan de slag om de was op te hangen. Niet zo gemakkelijk, eerst ergens opkruipen met een doekje in de hand, en dan nog die vervelende wasknijper open krijgen, maar oefening baart kunst! Het ging steeds beter!

De Bloesem - Herne

Vrolijke vrienden dat zijn wij!

Geschreven door Nathalie Delhaye op zaterdag 22 mei 2021. Aangepast op zaterdag 22 mei 2021

We maakten deze week onze eigen videoclip en zongen het liedje 'vrolijke vrienden'.

Dit lied werd begeleid door enkele muzikanten. Achter de schermen werd er ook hard gewerkt door de andere kleuters om tot dit prachtige resultaat te komen. 

 

Zou dit geen ideale act zijn voor het eurovisiesongfestival voor volgend jaar? ;) 

Veel kijkplezier! 

Wagonnetje van laatste instappers is vertrokken

Geschreven door Nancy Van Damme op dinsdag 18 mei 2021.

Deze week kregen we er nog vijf nieuwe vriendjes bij in de onthaalklas; Athos, Jules, Gust, Axelle en Stefanni ! Hartelijk welkom allemaal, we schuiven een plaatsje op en iedereen hoort er bij. We beginnen elke dag zingend !

De eerste ochtend een paar traantjes en een moeilijk momentje voor de mama's en papa's, een paar minuten later genieten ze van de zingende en dansende klasgenootjes en knuffels van de juffen.

In dit album enkele plaatjes van hun eerste dag op school. Genieten maar !!

Het nieuws

Geschreven door Nathalie Delhaye op dinsdag 18 mei 2021. Aangepast op woensdag 19 mei 2021

Het nieuws van dinsdag 18 mei 2021.

Themaloos werken

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 16 mei 2021.

Deze week was het een heel speciale week. Deze week mochten de kleuters zelfs eens kiezen in welke hoeken ze spelen. Wat was dat leuk ! De kleuters bouwden huizen en garages, kookten voor elkaar, verzorgden elkaar bij ernstige schotwonden van bandieten, gingen op zoek naar vermiste baby’s, bouwden eenhoorns en prinsessen, speelden in het poppenhuis, … en knutselden erop los.

Thema: Moederdag

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 16 mei 2021.

Deze week hebben we hard gewerkt om alle lieve mama’s een mooie verrassing te kunnen bezorgen. We hebben ook veel geleerd en gespeeld over hoe mama’s er uitzien en wat ze allemaal doen. We zijn deze week eens in ‘de schoenen van de mama’s gaan staan’ en dat kan je wel letterlijk nemen ….

Zo hebben we ons verkleed en geschminkt als mama’s, maar ook gesport en verhalen gelezen, omdat vele mama’s van de kleuters in onze klas graag doen.

Ook maakten we kennis met de letter/klank ‘M’ en versierden we de eerste letter van de naam van onze eigen mama.

Thema: De ruimte

Geschreven door Nathalie Delhaye op zondag 16 mei 2021.

Elke dag bespreken wij het weer in de klas. Nu het lente is, hopen we natuurlijk dat de zon veel gaat schijnen. Om meer over de zon te weten te komen, probeerden we de zon met onze netjes te vangen… Maar al snel kwamen we erachter dat de zon heel ver weg is van de aarde (waar wij leven). Ook de maan is heel erg ver van ons.

Op dinsdag leerden we een nieuw vriendje kennen, ‘astronautje’. Ze stortte neer met haar raket, ‘toevallig’ op het dak van onze school. Ze vertelde ons dat ze een prachtige reis heeft gemaakt naar de verschillende planeten in ons zonnestelsel. Ook wij leerden de volgende dagen over de planeten.

Op donderdag en vrijdag gingen we zelf op verschillende manieren raketten bouwen, want astronautje wou graag terug naar de ruimte gaan. We maakten ook kennis met de letter/klank ‘R’, van ruimte, raket,… En we leerden ook andere wezens kennen die uit de ruimte komen. Maar wie dat zijn is TOP SECRET! Dat is een geheim tussen de kleuters en mij. ;)

 1 2 3 >  >>